Project Description

LOCHSIDE PROJECT

  • A full-scale renovation of a 1960s rancher with completely reimagined living space and custom features throughout.
  • Two interior walls that separated the original kitchen from the living room, entry, dining room and
    kitchen were opened up.
  • The old kitchen space is now a new bar area and the renovation has created a new living room and dining room space. Three LVL beams (laminated veneer lumber) carry the roof load for the new patio door location.
  • The kitchen was moved from the front of the home to the back. Three exterior walls were bumped out so they match up with the existing exterior. Custom-built fir windows were installed in the new kitchen and dining area and all the other windows and doors were refinished. The exterior of the home was painted. Stucco was applied for contrast.
  • LED rope lighting was added above the crown molding as the homeowners did not want pot lighting of any kind. To incorporate the rope lighting meant dropping the crown molding one inch from the ceiling. Under cabinet lighting and lighting to create glowing shelves installed.
  • All new custom cabinetry in the kitchen including a convenient microwave drawer in the new island. Quartz stone countertops. Backsplash tile and behind the cook-top marble mosaic. White split face stacked marble highlights the fireplace and wine rack wall.
  • New paint throughout the home.
  • All the old flooring was removed and replaced with marble tiles. Underfloor propane heating was added throughout the home.
  • Other quality features include a built-in TV and a new sound system with in-ceiling speakers.
  • As featured in Seaside Magazine – February 2020
Visit Seaside Magazine

REQUEST CONSULTATION

Use the form to connect with us and request a consultation. We will connect with you as soon as possible.